Recept je pregledan: 7519 puta
Način pripremeStavite malo soli i komadić maslaca u patku. Zamastite tepsiju s malo maslaca ili ulja.Zagrijte tepsiju oko 2-3 minute te potom stavite patku u tepsiju i tako pecite cca. 30 minuta. Poslije toga ulijte bijelo vino u tepsiju pred sam kraj pečenja i pustite da kuha nekoliko minuta. Provjerite da li je patka pečena ubadanjem čačkalice u najdeblje dijelove. Ogulite naranču i izrežite koru na tanke trake, koje treba obariti u jakoj vrućoj vodi oko 1-2 minute. Iscijedite dvije naranče. Skinite masnoću sa soka od pečenja patke i dodajte sok od naranče i tanke trake narančine kore. Zagrijte umak minutu-dvije i poslužite patku prelivenu umakom. Ukrasite tankim kriškama naranče.
Recept je objavila/o:
nedim
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: