Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pastrmke s bademima

Pastrmke s bademima

Objavljeno 19.10.2011 u 10:24:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 3567 puta

S vremena na vrijeme protresite tavu da se pastrmke ne zalijepe.

Način pripreme

Pastrmke očistite, operite, dobro obrišite i posušte.

U velikoj tavi rastopite maslac, oprezno spustite pastrmke i pržite ih na srednjoj vatri.

S vremena na vrijeme protresite tavu da se pastrmke ne zalijepe.

Nakon deset minuta pastrmke pažljivo okrenite i pržite još s druge strane deset minuta.

Posolite, pobiberite, nakapajte limunovim sokom.

Izvadite ih na zagrijani oval, a na preostalom maslacu ispržite na listiće narezane bademe i njima pospite pastrmke.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pastrmke s bademima
četiri
pastrmke
50g
maslaca
40g
oguljenih badema
dva
limuna
malo
soli
malo
bibera
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013