Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pastrmka s blitvom

Pastrmka s blitvom

Objavljeno 11.01.2013 u 14:57:10 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 11424 puta

Pastrmka i blitva.

Način pripreme

Očišćenu i na komade izrezanu blitvu stavimo u slanu kipuću vodu u kojoj smo 10 min prije stavili krumpir na veće kocke, te zajedno kuhamo još 10-15 min.

Kuhanu blitvu i krompir ocijedimo.

U međuvremenu na maslinovom ulju na kratko propržimo sitno kosani češnjak, maknemo sa peći te dodamo blitvu i krompir.

Sve zajedno izdruckamo vilicom, dodamo sol i par kapi limuna.

Serviramo uz pečenu pastrmku.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pastrmka s blitvom
-
blitva
-
krompir
malo
maslinovog ulja
-
češnjak
malo
soli
-
par kapi limuna
-
pečena pastrmka
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013