Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pasrtmke sa umakom od šampinjona

Pasrtmke sa umakom od šampinjona

Objavljeno 22.02.2013 u 08:43:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 8027 puta

Super recept za pastrmke sa ukusnim sosom.

Način pripreme

Očistiti pastrmku, oprati i dobro je posušiti salavetom.

Pripremiti crveni luk, isjeckati ga i bijeli luk isjeckati na sitno.

Šampinjone očistiti i isjeći.

Pasrtmke malo posoliti i pobiberiti izvana i iznutra.

Uzeti posudu ili tavu sa poklopcem, staviti maslac, pa na maslac dodati pripremljene šampinjone i luk.
Staviti i pastrmke.

Preliti vinom i nakapati malo limuna.

Poklopiti i dinstati oko 20 minuta na umjerenoj vatri. Ne miješati da se riba ne bi raspala.

Kada je riba gotova, zagrijti tanjir i na tanjir složiti pastrmku (pažljivo da se ne raspadne, može sa dvije viljuške).

Uzeti pavlaku pomiješati sa malo brašna i dodati u saft i povrće koje se dinstalo sa pastrmkom.

Neka na laganoj vatri kratko prokuha.

Prethodno složene pastrmke preliti sa pripremljenim sosom.

Posuti sitno sjeckanim peršunom.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Pasrtmke sa umakom od šampinjona
četiri
sviježe pastrmke
dvije
srednje glavice crvenog luka
dva
čehna bijelog luka
250g
sviježih šampinjona
jedna
kašika maslaca
100ml
bijelog vina
malo
soka od limuna
150ml
pavlake
jedna
puna kašika brašna
malo
soli
malo
bibera
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013