Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Paprikaš od škembića

Paprikaš od škembića

Objavljeno 28.10.2010 u 14:10:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 10134 puta

U posebnoj posudi propržite isjeckane dvije glavice luka, i...

Način pripreme

Operite i obarite u slanoj vodi škembiće, dodajte jednu glavicu crvenog luka, list lovora, nekoliko zrna bibera i kuhajte dok škembići ne omekšaju.
Izvadite ih iz vode u kojoj su se kuhali.

Kuhane škembiće isjecite na manje parčiće.
U posebnoj posudi propržite isjeckane dvije glavice luka, i ljutu papriku, a kad omekšaju, dodajte crvenu papriku i isječene škembiće.
Dobro promiješajte, nalijte vodom, posolite i kuvajte oko 30 minuta.
Po želji servirajte sa limunom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Paprikaš od škembiča
1,5kg
očišćenih škembića
tri
glavice crvenog luka
-
list lovora
-
biber u zrnu
dvije
ljute paprike
pola
kašike crvene paprike
malo
soli
-
ulje
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013