Papazjanija
Objavljeno 16.05.2011 u 11:44:41 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 32103 puta
Način pripremeMeso izrezati na komade.Povrće očistiti, izrezati na deblje kriške, luk na kolute, a bijeli luk rastaviti na čehna. Peršunovo i celerovo lišće sitno isjeckati. Povrće staviti u zdjelu, posoliti, dodati biber i crvenu mljevenu papriku, sitno isjeckani feferon, lovorov list, isječen celer, peršunov list i jedanu cijelu glavicu bijelog luka, pa sve to dobro izmiješati. Zatim u zemljani lonac složiti red povrća, na povrće meso i tako nastaviti dok se sve složi. Ocat, vodu, paradajz, brašno i vino dobro izmiješati i preliti preko složenog mesa i povrća u loncu. Nakon toga lonac dobro zavezati namočenim pergamentnim papirom i staviti u srednje vruću rernu da se polagano kuha 3 do 4 sata.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: