Palačinci sa suhim dimljenim sirom i mileramom
Objavljeno 23.09.2014 u 12:16:41 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 7235 puta
Način pripremeJaja na pjenasto izmiksati, zatim dodati mlijeko, maslinovo ulje, brašno i so. Masu dobro izmiksati, sa pažnjom da ne ostanu grudvice. Pola mase uliti u manju zdjelicu. U preostalo pola mase dodati kašikicu paradajz pirea i ponovo na kratko izmiksati. Masu uliti u drugu manju zdjelicu.Tavu zagrijat sa "kapi" ulja. Bilo koju od mase, žutu ili crvenu, po 3 kašike mase uliti u tavu. Drvenom lopaticom rastanjiti masu po tavi tj. na palačinak i peći ih sa obje strane. Palačinke ostaviti da se hlade. Dok se palačinci hlade pripremati fil. Sir izrendati na što sitnije, dodati mileram, po potrebi dodat so. Masu kašikom dobro ujediniti. Na sredinu hladnog palačinka staviti po kašiku fila, preklopit preko pola, pa sa čačkalicom ih učvrstit, kao sto je na slici! Servirati uz razne salate. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
dinica
(23.09.2014 16:10:21)
Svaka cast Alma. Pratim sve Vase recepte i mogu da kaze da to radite sa mnogo ljubavi.