Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Palačinci sa suhim dimljenim sirom i mileramom

Palačinci sa suhim dimljenim sirom i mileramom

Objavljeno 23.09.2014 u 12:16:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Jela od tjestenine Sendviči Sir i namazi Google+ account

Recept je pregledan: 5541 puta

Palačinci sa suhim dimljenim sirom i mileramom.

Način pripreme

Jaja na pjenasto izmiksati, zatim dodati mlijeko, maslinovo ulje, brašno i so. Masu dobro izmiksati, sa pažnjom da ne ostanu grudvice. Pola mase uliti u manju zdjelicu. U preostalo pola mase dodati kašikicu paradajz pirea i ponovo na kratko izmiksati. Masu uliti u drugu manju zdjelicu.

Tavu zagrijat sa "kapi" ulja. Bilo koju od mase, žutu ili crvenu, po 3 kašike mase uliti u tavu. Drvenom lopaticom rastanjiti masu po tavi tj. na palačinak i peći ih sa obje strane. Palačinke ostaviti da se hlade.

Dok se palačinci hlade pripremati fil.

Sir izrendati na što sitnije, dodati mileram, po potrebi dodat so. Masu kašikom dobro ujediniti.

Na sredinu hladnog palačinka staviti po kašiku fila, preklopit preko pola, pa sa čačkalicom ih učvrstit, kao sto je na slici!

Servirati uz razne salate.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Tijesto za palačinke
300ml
mlijeka
šest
kašika brašna
dva
jaja
tri
kašike maslinovog ulja
jedna
čajna kašikica paradajz pirea
malo
soli
Fil
250g
suhog dimljenog sira
dvije
čašice milerama
Komentari na recept
Vaš komentar:
dinica (23.09.2014 16:10:21)
Svaka cast Alma. Pratim sve Vase recepte i mogu da kaze da to radite sa mnogo ljubavi.
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013