Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ovčji lonac

Ovčji lonac

Objavljeno 15.02.2012 u 20:44:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 10002 puta

Zaklopiti poklopac i kuhati na umjerenoj vatri oko...

Način pripreme

Dva ili tri sata prije kuhanja plećku razrezanu na kolute staviti u marinadu.

U zdjelu staviti narezan luk i bijeli luk. Dodati majčinu dušicu i lovor. Kad se meso izvadi iz marinade, staviti ga u tu zdjelu, doliti vino i čašu vode.

Zaklopiti poklopac i kuhati na umjerenoj vatri oko 4 sata. Uslužiti u loncu ukrašeno bijelim lukom i peršunom.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Marinada
tri
kašike ulja
dvije
mrkve
dvije
glavice luka
-
začini po želji
Ovčji lonac
-
ovčja plećka bez kosti
500ml
crvenog vina
10
režnja bijelog luka
-
majčina dušica
-
lovor
-
peršun
malo
soli
malo
bibera
tri
glavice crvenog luka
dvije
čaše vode
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013