Recept je pregledan: 6472 puta
Način pripremeNa radnoj površini, brašnu dodajte maslac i dobro ga umijesite u brašno.Dodajte šećer, jaje, žumance, so, limunovu koru i germu rastopljenu u mlijeku. Tijesto dobro izradite rukom. Mijesite dok se ne počnu praviti mjehurići (ako je tijesto pretvrdo, dodajte još malo mlakog mlijeka). Tijesto stavite u posudu, pokrijte i pustite da se na toplom mjestu digne. Kada se tijesto diglo istresite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Razvijte tijesto debljine prsta. Pospite ga orasima ili bademima, grožđicama, čokoladom, cimetom i šećerom. Sve prelijte rastopljenim maslacem pa poprskajte rumom. Tijesto zavijte kao savijaču. Stavite u nauljeni pleh i ostavite oko pola sata da se diže. Premažite ga razmućenim jajetom i pecite u rerni na srednjoj temperaturi 180°C oko 40 minuta. Pečeno izrežite na komade. Pospite šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Komentari na recept
Vaš komentar: