Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Odrezak od mljevenog mesa i šampinjona

Odrezak od mljevenog mesa i šampinjona

Objavljeno 10.12.2012 u 10:08:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela od gljiva Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 30446 puta

Jednostavno, tako ukusno, sa gljivama.

Način pripreme

Skroz na sitno isjeckajte šampinjone.

Umijesite meso, gljive, bijeli luk sitno isjecan, malo soli, malo bibera mljevenog i jedno jaje.

Od pripremljene mase formirajte odreske.

Uvaljajte ih u dobro brašno, višak lagano i pažljivo otresite.

Odreske stavljajte na dobro ugrijano maslinovo ulje po mogućnosti na rebrastu teflon tavu.

Pecite ih da dobiju lijepu smeđu boju.

Pržene odreske pospite peršunovim listom.

Poslužite toplo.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Odrezak od mljevenog mesa i šampinjona
600g
mljevenog junećeg mesa (manje masno)
200g
sviježih šampinjona
dva
čehna bijelog luka
jedno
jaje
malo
soli
malo
bibera
-
brašna po potrebi
-
maslinovog ulje po potrebi
malo
sitno sjeckanog peršunovog lista
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013