Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Odresci od sojinih ljuspica

Odresci od sojinih ljuspica

Objavljeno 20.03.2018 u 20:30:00 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od žitarica Google+ account

Recept je pregledan: 141 puta

Za vegeterijance.

Način pripreme

100 grama ljuspica prelije se sa 200ml kipuće vode u koju je prethodno dodana so sa začinskim povrćem.

Umjesto slane vode, ljuspice se mogu preliti i sa 200 vrele juhe. Ljuspice odstoje dok se ne ohiade i za to vrijeme upiju svu tekućinu.

Špinat ili blitvu obariti, ocijediti i sitno isjeckati, pa dodati prethodno natopljene sojine ljuspice, prezlu, jedno jaje, so i bijeli luk po želji.

Masu dobro izmiješati i oblikovati u odreske, a svaki put posuti brašnom.

Obje strane pržiti na zagrijanom ulju. Ispržene sve poredati u zdjelu i preliti vrhnjem u koju su umućena 2 jajeta.

Zapeći u pećnici.

Služiti uz kiselo mlijeko

|
Recept je objavila/o: Vegetarijanac

Sastojci

Odresci od sojinih ljuspica
400g
špinata ili blitve
100g
sojinih Ijuspica
100g
brašna
50g
prezli
200ml
kiselog vrhnja
200ml
ulja
tri
jajeta
četiri
češlja bijetog luka
malo
soli sa začinskim povrćem
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013