Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Oblatne sa prženim lješnjacima

Oblatne sa prženim lješnjacima

Objavljeno 14.06.2011 u 15:45:23 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 9095 puta

Polovinu mase namažemo preko jedne oblatne i pokrijemo drugom...

Način pripreme

Uzmemo tri oblatne i spremimo nadjev na slijedeći način:
ispržimo 150 grama lješnjaka i 150 grama šećera. Kada je šećer sa lješnjacima rumeno upržen, skidamo sa vatre i ulijemo u malu zdjelu, koju smo prethodno namazali uljem.

Kada se ova masa stvrdne i potpuno ohladi istucamo u avanu.

Sada uzmemo tri žumanceta, 100 grama šećera i pjenasto umutimo sa 250 grama maslaca.

U ovu pjenasto umućenu masu dodamo prethodno istucane lješnjake.

Polovinu mase namažemo preko jedne oblatne i pokrijemo drugom, namažemo drugom polovinom mase i pokrijemo trećom oblatnom.

Ostavimo jedan sat da stoji, pokriven nekim težim predmetom.

Sjećemo štanglice širine dva centimetra i dužine šest centimetara.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Oblatne sa prženim lješnjacima
tri
oblatne
150g
lješnjaka
250g
šećera
malo
ulja
tri
žumanceta
250g
maslaca
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013