Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Musaka od plavih patlidžana

Musaka od plavih patlidžana

Objavljeno 05.12.2011 u 12:55:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 11560 puta

Patlidžan uvaljati u tijesto koje smo pripremili od brašna, jajeta i malo mlijeka.

Način pripreme

Patlidžane oprati, oljuštiti, izrezati po dužini na listove, posoliti i ostaviti da malo stoje.

Na ulju ispržiti sitno sjeckan crveni luk.
Dodati mljeveno meso i dinstati dok ne bude mekano, zatim posoliti, dodati biber i sjeckan peršunov list.

Patlidžan uvaljati u tijesto koje smo pripremili od brašna, jajeta i malo mlijeka.

Pržiti ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju svijetlo-žutu boju.

U tepsiju slagati red prženih patlidžana pa red mesa.

Za poslednji red treba ostaviti najljepše komade patlidžana.

U međuvremenu dobro umutiti jaja, dodati pavlake i eventualno ostatak tijesta od prženja, pa ovim preliti musaku i peći je u prethodno zagrijanoj rerni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Musaka od plavih patlidžana
četiri
srednja plava patlidžana
80g
brašna
tri
jajeta
-
ulje za prženje
500g
mljevenog mesa
jedna
glavica crvenog luka
malo
soli
malo
bibera
malo
peršunova lista
-
kisela pavlaka
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013