Recept je pregledan: 13976 puta
Način pripremePatlidžane oprati, oljuštiti, izrezati po dužini na listove, posoliti i ostaviti da malo stoje.Na ulju ispržiti sitno sjeckan crveni luk. Dodati mljeveno meso i dinstati dok ne bude mekano, zatim posoliti, dodati biber i sjeckan peršunov list. Patlidžan uvaljati u tijesto koje smo pripremili od brašna, jajeta i malo mlijeka. Pržiti ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju svijetlo-žutu boju. U tepsiju slagati red prženih patlidžana pa red mesa. Za poslednji red treba ostaviti najljepše komade patlidžana. U međuvremenu dobro umutiti jaja, dodati pavlake i eventualno ostatak tijesta od prženja, pa ovim preliti musaku i peći je u prethodno zagrijanoj rerni.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: