Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana

Objavljeno 25.02.2014 u 10:07:29 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 15657 puta

Musaka.

Način pripreme

Patlidžan izrežete po dužini na tanke listove. Malo posolite i ostavite da stoji 20 min.

Zatim pohujete. Prvo uvaljate u brašno, pa jaja i pržite. Kad ste to uradili onda redate red patlidžana, pa red sira (ja sam sir u šnitama, par šnita) onda sos (ja kupim gotov sos od paradajza i gljiva sa bosiljkom) i bijelog luka, inače ga koristim u sve, znači može bilo koji po vašoj želji. Zatim opet red patlidžana i odozgo malo prezle, sasvim malo da ne bude vodeno.

To sve zapeći oko 30 min. u rerni. Servirati odmah po završetku pečenja.



 

|
Recept je objavila/o: Jasminka Mirsad Kljuco

Sastojci

Musaka od patlidžana
-
patlidžani
malo
soli
-
brašno za pohovanje
-
jaja za pohovanje
-
ulje za prženje
-
sir u šnitama
-
sos
-
bijeli luk
-
malo prezle
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013