Recept je pregledan: 28426 puta
Način pripremeMljeveni keks izmješati s otopljenim maslacem. Sve to fino sjediniti. Zatim dodati dvije kašike čokoladnog mlijeka. Smjesu dobro utisnuti na dnu kalupa, da bude kompaktna podloga. Ostaviti u frižideru.U 100ml mlijeka razmutiti brašno i šećer, a ostatak staviti da prokuha . Zatim umješati razmućeni dio i kuhati kao puding uz stalno mješanje. Kad se zgusne, skloniti s vatre i dodati maslac. Svijetlu kremu odmah staviti na podlogu i ostaviti da se hladi. Po svijetloj kremi razmazati čokoladni namaz. Umućeno slatko vrhnje zagrijati do vrenja, zatim dodati čokoladu za kuhanje. Kad se čokolada istopi skloniti s vatre. Ostaviti da se hladne 10 minuta, a zatim staviti na svijetlu kremu.
Recept je objavila/o:
Azra
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: