Recept je pregledan: 9768 puta
Način pripremeMaslac koliko možete više umijesite u brašno. Dodajte šećer i orahe, pa dobro umijestite tijesto.Tijesto razdjelite u četiri dijela. Svaki dio rastanjite u veličini kalupa za tortu i odvojeno pecite svaki list. Kalup za tortu obložite aluminijskom folijom, namažite maslace i pospite brašnom. Pecite u rerni na srednjoj temperaturi oko 180°C dok bude pečeno. Pazite da tijesto ostane svijetlo. Tijesto dobro ohladite. Svaku koru premažite nadjevom, pa složite jednu na drugu. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana. Ostavite da stoji u frižideru ili na hladnom mjestu 24 sata. Nadjev: Šećer i marmeladu dobro izmiješajte. Ovu smjesu dodajte dobro istučenom snijegu od bjelanaca, pa onda sve zajedno lagano izmiješajte. Ovom smjesom nadjevajte tortu. Ako ste na primjer koristili marmeladu od borovnica, onda tortu možete ukrasiti borovnicama...
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: