Miješana mermelada
Objavljeno 20.08.2013 u 13:51:25 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 19757 puta
Način pripremeOprati očistiti voće od ljuske i košpa. Isjeći na komade, a koje se može malo izgnječiti rukom.Staviti u lonac i kuhati da omekne. Vatra mora biti umjerena da ne bi zagorilo. Kada je voće mekano skinuti sa vatre i propasirati. Dinju bez košpa i ljuske propasirati i dodati kuhanom i propasiranom voću. Dodati šećer. Staviti u posudu i kuhati. Kada je marmelada ukuhana sipati je u zagrijane tegle. Tegle stavljati u zagrijenu rernu da se na pekmezu uhvati korica. Tegle zatvoriti i ostaviti da se lagano hlade. Najbolje umotati u deku ili sl.
Recept je objavila/o:
dinica
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: