Mesna pogačica ala lahmacun
Objavljeno 06.07.2015 u 08:21:08 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 7871 puta
Način pripremeZamijesiti tijesto od svih navedenih sastojaka i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi.Dok tijesto nadolazi pripremat fil. Krompire skuhati (ne prekuhati) ohladiti i izerendat. Oba luka prečistiti oprati, posušiti, pa izerendati. Paprike oprati, posušiti, prečistiti od sjemenki i izrezati na sitno. Odraditi isto i sa peršunom i paradajzom. U meso dodati sve gore navedene sastojke sem peršuna i paradajza. Rukama masu dobro ujediniiti i na samom kraju dodati peršun i paradajz, pa masu lagano izmijesiti. Od nadošlog tijesta praviti male loptice (veličina po želji) i sa valjkom za tjesteninu praviti uže a duže tanke (ne pretanko) jufkice. Na svaku jufkicu nanijeti po cca. dvije kašike fila podjednako fil raspodijeliti po jufkici. Krajeve jufkice cca. 2 cm prebaciti unutra i praviti male faltnice, zatim poredati kockice paprike i šajbicu paradajza, kao što je na slici. (Ko nema pizzapfanne, može u rerni da peče na 250°C. Prvo tepsiju dobro zagrijat (ne podmazivati uljem) i svaki put pečene vaditi iz tepsije, pa odmah druge stavljati na pečenje.) Pogačice servirati uz razne friške salate ili jogurt. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: