Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Medeni kolač

Medeni kolač

Objavljeno 12.12.2011 u 12:07:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 6160 puta

...na blagoj vatri ugrijati med toliko, da postane...

Način pripreme

Na štednjaku, na blagoj vatri ugrijati med toliko, da postane tekuć. Skinuti ga s vatre i ostaviti da se ohladi. Zatim mu dodati sve gore navedene primjese. Sve zajedno dobro promiješati i staviti u uljem namazan oblik. Oblik napuniti do pola, jer će tijesto pri pečenju narasti. Medeni kolac peći oko 1 sat na umjerenoj temperaturi. Kada se ohladi servirati ga uz zdjelicu hladnog mlijeka ili s kompotom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Medeni kolač
250g
meda
dva
jajeta
120g
maslaca
120g
šećera
jedna
kesica vanilija šećera
500g
brašna
250ml
mlijeka
jedna
kašikica cimeta
dvije
kašike kakao praha
jedan
prašak za pecivo
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013