Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Maslenica

Maslenica

Objavljeno 17.02.2013 u 13:28:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 54841 puta

...dodati jednu kašikicu soli, promiješati, dodati 2 kašike ulja i umijesiti sa ...

Način pripreme

Kvasac sa toplim mlijekom i šećerom staviti da uskvasa.

Brašno prosijati, dodati jednu kašikicu soli, promiješati, dodati 2 kašike ulja i umijesiti sa kvascem.

Dodajte još malo vode ako je potrebno, pa tijesto dobro uradite rukama par minuta.
Tijesto ne treba da je previse tvrdo.

Ostaviti tijesto da se udvostruči.

Nadošlo tijesto podijeliti na tri dijela.
Uraditi 3 kuglice, a zatim sa oklagijom jednu po jednu jufku razviti.

U međuvremenu maslac, ulje i kajmak rastopiti i svaku jufku premazati.
Poklopiti jedno preko drugog.

Rernu zagrijte na 200°C.
Maslenicu pecite oko 30 minuta dok fino ne porumeni.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Maslenica
400g
brašna
250ml
mlijeka
jedna
kašika kvasca
jedna
kašika šećera
dvije
kašike ulja
100g
maslaca
4-5
kašika kajmaka
dvije
kašike ulja
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013