Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Lisnato sa jabukama i čokoladom

Lisnato sa jabukama i čokoladom

Objavljeno 27.02.2012 u 02:02:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 8054 puta

Redati smjesu na jedan kraj jufke(kao kada se pravi...

Način pripreme

U zdjelu narendat jabuke i posuti šećerom(100g) te izmiješati kašikom. Jabuke će ispustiti sok nakon pola sata do sat. Ocijediti i dodati istopljenu čokoladu. Odvojite četiri (svježe ili odmrznute)jufke za baklavu. Odozgo malo pomastiti sa istopljenim maslacem i malo posuti pšeničnim grizom. To je potrebno zbog upijanja soka jabuke.

Redati smjesu na jedan kraj jufke(kao kada se pravi obični burek, ne slagani). Posuti smjesu sa malo šećera i griza te uviti. Isjeći na komade širine 5cm. Na isti način upotrijebite i ostatak jufki. Malo pomastiti tepsiju. Komade poredati u tepsiju i pomastiti ih odozgo sa istopljenim maslacem.

Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C. Kada se ispeče, pokriti i sačekati sat da otpusti. Posuti sećerom u prahu.

|
Recept je objavila/o: BHsanjalica

Sastojci

Lisnato sa jabukama i čokoladom
500g
jufki za baklavu
-
100do200g čokolade za kuhanje
150g
šećera
četiri
veće slatke jabuke
-
pšenični griz
-
maslac
-
šećer u prahu
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013