Recept je pregledan: 8111 puta
Način pripremeU zdjelu narendat jabuke i posuti šećerom(100g) te izmiješati kašikom. Jabuke će ispustiti sok nakon pola sata do sat. Ocijediti i dodati istopljenu čokoladu. Odvojite četiri (svježe ili odmrznute)jufke za baklavu. Odozgo malo pomastiti sa istopljenim maslacem i malo posuti pšeničnim grizom. To je potrebno zbog upijanja soka jabuke.Redati smjesu na jedan kraj jufke(kao kada se pravi obični burek, ne slagani). Posuti smjesu sa malo šećera i griza te uviti. Isjeći na komade širine 5cm. Na isti način upotrijebite i ostatak jufki. Malo pomastiti tepsiju. Komade poredati u tepsiju i pomastiti ih odozgo sa istopljenim maslacem. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C. Kada se ispeče, pokriti i sačekati sat da otpusti. Posuti sećerom u prahu.
Recept je objavila/o:
BHsanjalica
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: