Lignje
Objavljeno 11.11.2014 u 10:10:02 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 9611 puta
Način pripremeLignje očistiti.Na vruću mješavinu ulja (pola suncokretovo, pola rafinirano maslinovo) staviti lignje i krakove. Poklopiti pa dinstati na jakoj vatri par minuta. Pobiberiti. Dodati sitno sjeckani bijeli luk, sjeckani list peršuna, malo soli sa začinskim povrćem i iscjediti malo limunovog soka.. Zaliti vinom pa dinstati da saft uvrije. Kada višak tečnosti ispari lignje su gotove (ne treba mnogo vremena za dinstanje približno 10-15 minuta na jakoj vatri). Ponovo posuti lignje sa malo sitno sjeckanog bijelog luka i sitno isjeckanog peršunovog lista. Poklopiti i ostaviti par minuta. Lignje služiti sa saftom u kojem su se dinstale. Prilog pripremiti prije pripremanja lignji: Skuhati krompir u slanoj vodi izrezan na komade. Prije serviranja preliti ga sa malo maslinovog ulja. Blitvu obariti i isjeći. Malo je preliti sa maslinovim uljem. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: