Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Lazanje za prste polizat

Lazanje za prste polizat

Objavljeno 17.01.2016 u 10:25:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 5671 puta

Napravite lazanje za koje će vas uvijek tražiti repete! :)

Način pripreme

1. PRIPREMA BOLONJEZ UMAKA:

Nasjeckajte luk, mrkvu i češnjak. Zagrijte ulje i dodajte nasjeckani luk. Zatim dodajte mrkvu i češnjak i sve zajedno popirjajte. Kad ste sve popirjali dodajte mljeveno meso. Sve zajedno promješajte i začinite sa soli, paprom, crvenom mljevenom paprikom i vegetom. Dodajte pasiranu rajčicu  i sve zalijte sa malo vode. Poklopite lonac i ostavite da se kuha na srednjoj vatri.



2. PRIPREMA BEŠAMELA:

Rastopite maslac i dodajte brašno. Promješajte dok se sve ne zgusne. Zatim dodajte mlijeko, ali nemojte prestati miješati. Začinite s vegetom. Mješajte dok vam se bešamel ne zgusne.





SAVJET: kad dodajete mlijeko, maknite lonac sa vatre da vam se nebi napravile grudice. Zatim ga ponovo vratite na vatru. Važno je cijelo vrijeme mješati!

3. SLAGANJE LAZANJA:

Nauljite tavu u kojoj ćete peći lazanje i dodajte malo bolonjez umaka čisto da prekrije podlogu. Počnite slagati lazanje ovim redom:

1) lazanje

2) bolonjez umak

3) bešamel.

Napravite tako 3-4 reda. U zadnjem i predzadnjem redu dodajte naribani sir poslje bešamela. Stavite lazanje u zagrijanu pečnicu na 180 C° na cca 40 min.





SAVJET: prije stavljanja lazanja u pećnicu, ostavite ih vani da odstoje cca 10 min kako bi se sve zajedno upilo i provuklo.

4. Da vam bude jasnije bacite oko na video gdje je opisan cijeli proces pripremehttps://youtu.be/OvnhEGT3UCw





|
Recept je objavila/o: TheFamilyTable

Sastojci

Bolonjez umak
800g do 1kg
mljevenog mesa (1/2 svinjetina, 1/2 junetina)
dvije
mrkve
jedan
luk
jedan
češanj češnjaka
-
sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta
400g
pasirane rajčice
Bešamel
100g
maslaca
tri
žlice brašna
500ml
mlijeka
-
vegeta
Lazanje
-
lazanje od špinata
300g
gauda sira
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013