Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kujruk

Kujruk

Objavljeno 01.12.2010 u 08:40:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Mezetluci Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 43919 puta

...pa stavimo da se krčka na tihoj vatri.

Način pripreme

Rep goveđi ili juneći operemo, odstranimo suvišnu masnoću.
Isječemo ga na mjestima gdje su zglobovi.
Malo nasolimo, natrljamo izgnječenim bijelim lukom i ostavimo da odstoji pola sata.
Poredamo u poluduboku šerpu, nalijemo hladnom vodom, dodamo biber u zrnu pa stavimo da se krčka na tihoj vatri.
U toku kuhanja dodajemo soli ako je potrebno.
Kada se meso sa kosti počne skoro odvajati pustimo da tečnost (saft) ukuha i onda je jelo gotovo.
Služi se toplo uz podgrijavanje.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Kujruk
1500g
goveđeg ili junećeg repa
malo
soli
pola
glavice bijelog luka
desetak
zrna bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
divlji prasac (11.04.2011 15:48:33)
ja ovo radim u zemljanom loncu ali dam crveni luk rezan na kolute, 3-4 zrna pimenta stucanog, pa ono red luka, red mesa, red luka red mesa i to je u biti bosansko lonče a ne sve one kalje, jahnije i svaštare koje imaju svoj svoj čar ali nisu bosanski l

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013