Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kuhana jaja

Kuhana jaja

Objavljeno 22.04.2011 u 10:42:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od jaja Google+ account

Recept je pregledan: 7066 puta

Jaja za Uskrs...

Način pripreme

Prilikom odabira jaja za kuhanje, odabrati ona srednje veličine, i od provjerenog proizvođača.

Jaja izvaditi iz hladnjaka 30 minuta prije kuhanja da bi dostigla sobnu temperaturu.

Pripremiti široku šerpu da bi se jaja mogla staviti u jedan red (ne jaje na jaje).
Staviti jaja u šerpu.
Nasuti vodu u duploj visini jaja.
Malo posoliti vodu u kojoj će se kuhati jaja (temperatura vode treba da bude približna temperaturi jaja).

Staviti jaja da se kuhaju na blagu temperaturu tek da malo vri, pa kuhati oko 45 minuta.

Ovako kuhana jaja farbati i ukrašavati po želji.
Na kraju premazati jestivim uljem da dobiju željeni sjaj.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kuhana jaja
-
jaja
malo
soli
-
voda
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013