Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Kruške u čokoladi

Kruške u čokoladi

Objavljeno 18.11.2012 u 11:02:18 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 5257 puta

Veoma dobar i jednostavan recept.

Način pripreme

Manje kruške oguliti i cijele skuhati sa šećerom i sa čašom vode. Kada su kruške kuhane i mekane, uspravno ih poslagati u dublju zdjelu. Krema: Razmutiti kakao prah u soku u kojem su se kuhale kruške.

Izmiješati brašno s hladnim mlijekom, pa pomiješati te dvije smjese. Staviti ih na blagu vatru i miješati sve dok masa prokuha. Kada je masa skuhana skinuti sa vatre. U smjesu dodati umućeno žumance i maslac, pa sve promiješati i preliti preko krušaka.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kruške u čokoladi
1kg
manjih čvrstih krušaka
100g
šećera
50g
kakaa
jedna
velika kašika brašna
jedno
žumance
30g
maslaca
200ml
mlijeka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013