Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Krompir, spinat, meso

Krompir, spinat, meso

Objavljeno 07.04.2012 u 18:38:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Sa povrćem Jela sa krompirom Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 17895 puta

Krompir, špinat, mljeveno meso...

Način pripreme

Oguliti krompir, oprati i isjeći na kriške debljine 7mm.
U šerpu nasuti malo ulja, staviti krompir i sipati vodu dok sav krompir ne bude potopljen. Staviti so sa začinskim povrćem u vodu, te na ringlu da se skuha.
Kada se skuha, odvojiti krompir od vode.

Očistiti špinat, oprati i sitno isjeći.
U šerpi izdinstati malo sitno isjeckanog crvenog luka.
Staviti špinat i posoliti.
Preliti sa 2 dl vode.

Kada se skuha staviti kajmak i još malo kuhati. Smjesa treba biti kašasta.
Možete dodati i mladi kravlji sir uz to.

U mljeveno juneće ili teleće meso staviti mrvice od hljeba, so sa začinskim povrćem, so, biber, malo mlijeka, malo isjeckanog crvenog luka i jedno jaje.

Umijesiti u ujednačenu smjesu.
Praviti pljeskavice od smjese. Nasuti malo ulja u tavu i zagrijati ga.

Ispržiti pljeskavice.

Posluziti na slijedeći način:
Staviti komade krompira na tanjir, preliti smjesom od špinata, staviti sa strane pljeskavice.

|
Recept je objavila/o: BHsanjalica

Sastojci

Krompir, spinat, meso
-
krompir
-
mljeveno juneće ili teleće meso
-
ulje, mlijeko, voda
-
biber, so
-
špinat
-
crveni luk
-
mrvice hljeba
-
mladi kravlji sir, kajmak
jedno
jaje
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013