Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Kora za torte

Kora za torte

Objavljeno 12.09.2014 u 09:40:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 483 puta

Jednostavno, jeftino i ukusno!

Način pripreme

Prosijati brašno zajedno sa praškom za pecivo i škrobom i (kakao ako želite tamnu koru).

Pravi se tako što se žumanca i bjelanca razdvoje.  Zatim bjelanca umutiti sa dvije kašike hladne vode i šećerom. Dobro umutiti u snjeg. Kad je gotovo, mutiti jedno po jedno žumance. Kada se žumanca umute mikser ostaviti i rućno nastaviti mutiti i dodavati prosijano braćno sa dodacima. Ali postepeno i polako, najbolje sa drvenom kašikom.

Kad se to sve sjedini izliti u kalup, prečnika od 26cm i fino razmazi da bude sve jednako.

Peći na temperaturi od 170º C oko 30 minuta.

Može se razrezati na 2 - 3 djela. Jako je dobra. Fil može po ukusu se staviti.

Ako želite tamnu koru, smanjiti malo brašna, a nadomiriti na 150g kakaa.

|
Recept je objavila/o: Kora za torte

Sastojci

Kora za torte
četiri
jaja veličine M
150g
šećera
150g
brašna
50g
škrobnog brašna
dvije
kašikice praška za pecivo
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013