Recept je pregledan: 1339 puta
Način pripremeProsijati brašno zajedno sa praškom za pecivo i škrobom i (kakao ako želite tamnu koru).Pravi se tako što se žumanca i bjelanca razdvoje. Zatim bjelanca umutiti sa dvije kašike hladne vode i šećerom. Dobro umutiti u snjeg. Kad je gotovo, mutiti jedno po jedno žumance. Kada se žumanca umute mikser ostaviti i rućno nastaviti mutiti i dodavati prosijano braćno sa dodacima. Ali postepeno i polako, najbolje sa drvenom kašikom. Kad se to sve sjedini izliti u kalup, prečnika od 26cm i fino razmazi da bude sve jednako. Peći na temperaturi od 170º C oko 30 minuta. Može se razrezati na 2 - 3 djela. Jako je dobra. Fil može po ukusu se staviti. Ako želite tamnu koru, smanjiti malo brašna, a nadomiriti na 150g kakaa.
Recept je objavila/o:
Kora za torte
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: