Recept je pregledan: 20510 puta
Način pripremeTvrde mušmule operemo, posušimo skinemo vrh i izbodemo iglom.Kada smo ih tako propremili stave se u vodu kuhati. Pustimo ih da kuhaju nekoliko minuta, a zatim ih vadimo i ostavimo na cijediljku da se ocjede. Šećer dodati u pola litra vode i staviti da prokuha i da sirup postane bistar. Zatim se doda cimet, kora od limuna i po želji konjak. Mušmule poredati u mlake tegle, pa onda zaliti pripremljenim vrućim sirupom. Tako ostaviti da stoje jedan dan. Drugi dan izliti sok, ponovo ga prokuhati pa ponovo zaliti mušmule. Treći dan staviti zajedno mušmule i sok da prokuhaju. Nakon toga ih redati u tegle i preliti sirupom u kojem su se kuhale i zarvoriti tegle.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: