Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Kolač sa malinom i keksom

Kolač sa malinom i keksom

Objavljeno 17.04.2013 u 16:05:08 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 12806 puta

Alma Akkoc nam je poslala ovaj recept na našu grupu na facebook-u.

Način pripreme

Jaja izmiksat sa oba šećera na pjenasto.
Zatim dodati brašno i prašak za pecivo.

Springform (24x24cm) prekriti dno sa backpapirom, a okolicu premazati margarinom.
Tijesto uliti i peći na 200°C.

Dok se biskvit peče, pripremat maline.

U šerpicu maline stavit da kuhaju sa puder šećerom, nekih 15 min. na laganoj temperaturi, a prije toga, listiće želatina omekšati u hladnoj vodi.
Dok se maline kuhaju, pola želatina odvojiti, iscijediti pa sa 5/6 kašika vrućeg sirupa od malina izmiksat na pjenasto.

Zatim uliti u maline i lagano izmiješati. Odstraniti sa peći da se hladi.

Pečen biskvit ohladiti.
Zatim izrezat 1cm do okolice i sredinu biskvita pažljivo nožem rezati i vaditi, sredinu vaditi isto 1cm do dna.

Kuhane maline kad se počnu želatinat/stezati, izliti na biskvit i opet ostaviti da se dalje hladi.
Dok se to sve hladi, napraviti puding po uputstvu na vrećici.
Od kuhanog pudinga isto uzet 5/6 kašika i ostatak omekšanog želatina izmiksati na pjenasto i ujediniti sa pudingom.
Dok je puding još vruć preliti preko malina i poredati keksiće preko.

Kolac ostaviti da se hladi, a ponajbolje preko noći da je u frižideru.
Slatko vrhnje izmiksat na čvrsto i ukrasiti kolač preko, dodatno sa 12 friških malina.
To je to :))

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

četiri
jaja
150g
šećera
150g
brašna
jedan
vanillin šećer
jedan
prašak za pecivo
Biskvit
četiri
jaja
150g
šećera
150g
brašna
jedan
vanillin šećer
jedan
prašak za pecivo
Nadjev
dva
pudinga od vanille
875g
smrznutih malina
150g
puder šećera
100ml
slatkog vrhnja
12
listića želatina
12
keksića na četvrtasti springform 24x24cm
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013