Kolač sa malinom i keksom
Objavljeno 17.04.2013 u 16:05:08 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 14051 puta
Način pripremeJaja izmiksat sa oba šećera na pjenasto.Zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Springform (24x24cm) prekriti dno sa backpapirom, a okolicu premazati margarinom. Tijesto uliti i peći na 200°C. Dok se biskvit peče, pripremat maline. U šerpicu maline stavit da kuhaju sa puder šećerom, nekih 15 min. na laganoj temperaturi, a prije toga, listiće želatina omekšati u hladnoj vodi. Dok se maline kuhaju, pola želatina odvojiti, iscijediti pa sa 5/6 kašika vrućeg sirupa od malina izmiksat na pjenasto. Zatim uliti u maline i lagano izmiješati. Odstraniti sa peći da se hladi. Pečen biskvit ohladiti. Zatim izrezat 1cm do okolice i sredinu biskvita pažljivo nožem rezati i vaditi, sredinu vaditi isto 1cm do dna. Kuhane maline kad se počnu želatinat/stezati, izliti na biskvit i opet ostaviti da se dalje hladi. Dok se to sve hladi, napraviti puding po uputstvu na vrećici. Od kuhanog pudinga isto uzet 5/6 kašika i ostatak omekšanog želatina izmiksati na pjenasto i ujediniti sa pudingom. Dok je puding još vruć preliti preko malina i poredati keksiće preko. Kolac ostaviti da se hladi, a ponajbolje preko noći da je u frižideru. Slatko vrhnje izmiksat na čvrsto i ukrasiti kolač preko, dodatno sa 12 friških malina. To je to :))
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: