Kolač sa borovnicama, jabukama i bademom
Objavljeno 22.08.2013 u 11:40:34 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 7212 puta
Način pripremeJaja na pjenasto izmiksati. Dodati margarin i oba šećera, zatim sve sastojke navedene „sem bademovih listića“ miksati dok se dobije glatka masa.Backform Ø 26 cm. dno prekriti backpapirom, a okolicu premazati margarinom. Saliti masu i peći na 175°C. Dok se biskvit peče, pripremati fil. Jabuke oguliti i izrezati na kockice željene veličine. Staviti ih u šerpu sa kašikom/dvije ulja. Jabuke na laganoj temperaturi dinstati. U već dinstane jabuke, dodati borovnice, lagano izmijesiti i skloniti sa vatre da se hladi. Listiće želatina pripremiti po uputstvu na vrećici. Kad je biskvit ohlađen, prerezati pažljivo „horizontalno“. Od dinstanih jabuka uzeti sok sa dodane 2/3 kašike fila, listiće želatina „iscijediti“ i dodati. Zatim pjenasto izmiksati i dodati u jabuke. Lagano izmijesiti. Na donji biskvit dodat fil i prekriti drugim dijelom biskita. Lagano pritisnuti i ostaviti u frižider (najbolje da prenoći). Ukrasiti po želji. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: