Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kisela čorba

Kisela čorba

Objavljeno 22.01.2013 u 10:47:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 12339 puta

Ukusna kisela čorba sa pilećim mesom.

Način pripreme

Staviti da se kuha bijelo pileće meso na kocke izrezano. Kada prokuha dodati zelen, jednu mrkvu, malu glavicu crvenog luka, posoliti, so sa začinskim povrćem i dodati koje zrno bibera.

Kad je meso kuhano, dodati dvije supene kašike riže. Ko voli može umjesto riže dodati razmućeno jaje.

Na kraju kuhanja čorbu začiniti razmućenim žumancem, kiselom pavlakom i limunovim sokom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Kisela čorba
400g
pilećeg bijelog mesa
-
zelen za supu
jedna
mrkva
jedna
mala glavica crvenog luka
malo
soli
malo
soli sa dodatkom začinskog povrća
-
nekoliko zrna bibera
dvije
riže ili razmućeno jaje
-
jedno žumance
180ml
kisele pavlake
jedan
limun (sok od limuna)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013