Kiflice sa faširanim mesom
Objavljeno 12.04.2014 u 08:21:04 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 27978 puta
Način pripremeFil:Luk prečistiti, oprati, pa izrezat na sitno. Sa bijelim lukom isto tako odraditi. U tavi zagrijati 50ml ulja i dodati luk da omekša. Fasirano meso dodati u luk i na većoj temperaturi kratko dinstati uz stalno miješanje. Zatim dodati sve začine, pahuljice paprike i bijeli luk. Smanjiti temperaturu i lagano dinstati dok meso omekne i ispari sav sos. Ostavit da ohladi Tijesto Germu utopiti u malkice mlijeka i šećera da se upjeni. Bjelancad na pjenasto izmiksati. Brašno i sve ostale gore navedene sastojke dodati i zamijesiti glatko tijesto. Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto da nadođe. Nadošlo tijesto prerezati na 4 loptice iste veličine. Valjkom-oklagijom za tjesteninu razviti prvu lopticu na Ø35x35cm. Razvijenu jufkicu prerezati na 8 trokuta iste veličine. Na svaki trokut staviti po jednu kašiku pripremljenog mesa. Uvijati ih u kiflice. Odraditi isto i sa druge 3 loptice. Tepsiju prekrit backpapirom i stavljati kiflice sa razmakom od 3cm između svake kiflice i ostaviti ih na toplo mjesto da ponovo nadođu. Kiflice premazati istučenim žumanjkom i posuti crno bijelim sjemenkama preko tj. susam i ćurukut, kao što je na slici. Kiflice peći na 200°C Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: