Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kelj kao cvijet

Kelj kao cvijet

Objavljeno 21.09.2011 u 11:53:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Od žitarica Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 4914 puta

Glavici kelja izvadite sredinu, koju možete iskoristiti...

Način pripreme

Kelj u glavici skuhajte ali ne premekano u supi od goveđe kocke i ocijedite.

Rižu skuhajte napola, ocijedite i pomiješajte s sjeckanom kobasicom, kiselim vrhnjem i peršunovim sitno sjeckanim listom.

Glavici kelja izvadite sredinu, koju možete iskoristiti za čorbu i napunite gore navedenim
nadjevom.

Stavite u namazanu vatrostalnu zdjelu, zalijte umakom od paradajza i malo zapecite.
Servirajte kao glavno jelo ili predjelo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kelj kao cvijet
dvije
kocke za goveđu supu
jedna
glavica kelja
200g
riže
150g
kobasica
200ml
kiselog vrhnja
-
peršunov list
200ml
umaka od paradajza
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013