Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Kajgana sa paradajzom

Kajgana sa paradajzom

Objavljeno 05.01.2012 u 10:16:04 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od jaja Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 6673 puta

U posudi rastopiti maslac, dodati paradajz i malo promiješati.

Način pripreme

Sat prije pripremanja jela uroniti paradajz u vruću vodu.
Oguliti ga, pa razrezati na četiri komada. Odstraniti sjemenke i sok, pa ga još narezati na manje komade.
Dodati ocat, so i biber.
Pustiti da tako stoje oko pola sata.

Za to vrijeme kriškama hljeba odrezati vanjsku koru.
Prepržiti ih na maslacu i poslagati na tanjire.

U posudi rastopiti maslac, dodati paradajz i malo promiješati.
Posebno umutiti jaja s mlijekom i solju.
Dodati ih paradajzu, pa promiješati.

Kad se jaja počnu stiskati dodati biber.
Kada su gotova jaja razdjeliti po tanjirima.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kajgana sa paradajzom
četiri
zrela paradajza
četiri
kašike octa
malo
soli
malo
bibera
osam
svježih jaja
četiri
kašie mlijeka
50g
maslaca
Za ukras
osam
kriški hljeba
50g
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013