Recept je pregledan: 41354 puta
Način pripremeAgda/sirup: oba šećera, vodu, 4 tanje šajbice limuna dodati pa kuhati na laganoj temperaturi nekih 40 do 45 min. Kada je agda gotova ostaviti da se ohladi.Orahovu rijezgu isjeckati na krupno. Jaja izmiksati pjenasto. Kadaifa po parče odvojiti, pa po dužini pažljivo ispružiti. Na sam početak staviti po kašiku oraha i zavijati, kao na slici. Sav kadaif i orahe utrošiti. Svaku uvijenu dolmu sa svih strana na kratko utopiti u jaja i stavljati na tanjir. U zagrijano ulje stavljati dolme i pržiti ih uz često okretanje tako da sa svih strana budu isto pržene. Pržene dolme iz ulja vaditi i odmah ih utapati u hladnu agdu/sirup. Sve upržene i u agdi potopljene dolme poredati u tepsiju ili neku dublju zdijelu. Preliti ostatkom agde/sirupom! Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Meka
(06.05.2014 09:15:38)
gdje se moze zbavit ovakav kadaif?