Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Juha od luka

Juha od luka

Objavljeno 14.07.2009 u 20:23:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 7948 puta

Juha od luka je predjelo koje se pripremi za 10 minuta na veoma jednostavan i brz način.

Način pripreme

Ogulite i narežite luk pa ga stavite u zdjelu s maslacem. Poklopite i pirjajte 4 minute.

Dodajte juhu, list lovora i nastavite kuhati na najjačoj snazi, 5-6 minuta dok juha ne zakipi.

Dodajte so i biber.

Za posebnu notu:

Ulijte juhu u dva tanjira. Izrežite dvije kriške hljeba na kockice, pospite sa 40g parmezana. Zagrijte jedan po jedan tanjir u mikrovalnoj pećnici dok se sir ne istopi i požuti.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 2 osobe
400g
luka
dvije
velike kašike maslaca ili margarina
2,5
čaša juhe
jedan
list lovora
malo
soli
malo
bibera
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013