Recept je pregledan: 36959 puta
Način pripremeBiskvit: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg sa 4 kašike šećera. žumanjke umutite sa 6 kašika šećera. Dodajte mlijeko i ulje pa sjedinite. Zatim dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Pažljivo sjedinite snijeg od bjelanjaka.Podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte, u malo mlake vode rastvoren kakao prah i instant kafu, a drugi dio ostaje žut. U kalup obložen papirom za pečenje izlijte tamni dio biskvita, pa pecite na 180°C dok ne porumeni. Kokos krema: Sjedinite kokos, griz, šećer i vanilin šećer, prelijte mlijekom pa sve stavite na šporet da prokuha miješajući cijelo vrijeme. Prelijte preko tamnog biskvita. Preko kokos kreme sipajte svijetli dio biskvita pa vratite u pećnicu da se peče jos 25-30 minuta. Na pari (ili na tihoj vatri na šporetu) otopiti čokoladu, ulje i malo slatkog vrhnja. Pečen kolač izvadite iz kalupa, pažljivo odvojite papir, pa stavite na pladanj za kolače. Kad se potpuno ohladi, prelijte čokoladnom glazurom. Kad se ona ohladi i stegne sijecite na komade. Možete također ukrasiti jagodama umočenim u čokoladu.
Recept je objavila/o:
NeXi
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: