Recept je pregledan: 78044 puta
Način pripremeU razmekšali maslac (na pari) dodajte šećer, pa promiješajte dok ne dobijete ujednačenu masu.Zatim dodajte čokoladu razmekšanu u malo tople vode, pa uz stalno miješanje dodajte žumanca i postepeno sipajte brašno. Umućena bjelanca takođe dodajte u ovu masu i sve dobro izmiješajte, a zatim sipajte u podmazan pleh i pecite na umjerenoj temperaturi. Ohlađenu tortu presjecite na pola i premažite nadjevom od maslaca, šećera, likera i sitno isjeckanih badema. Prelijte čokoladom.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
sanida caksiran
(28.05.2012 16:05:01)
nista ovo nevalja ko ovo stavi ovdje ...nek ga on napravi po ovome receptu i nek prereze biskvit...a za kremu da mu zubi ispadnu ...
Amira01
(02.04.2012 12:57:18)
u biskvit neide pecivo
bosanskikuhar
(12.05.2011 07:58:49)
melica iako je isto Vaša primjedba je uvažena. Ispravljeno. ;)
melica
(11.05.2011 14:31:42)
Molim Vas, zar buter i maslac nije jedno te isto, zašto u biskvit buter, a u kremu maslac?
Pozdrav.
Pozdrav.