Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Jasminkine buhtle

Jasminkine buhtle

Objavljeno 21.02.2013 u 10:18:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 34669 puta

Domaće buhtle.

Način pripreme

Zakuhati tijesto.

Kada nadođe onda na brašnu još malo oblikovati i razvaljati.

Isjeći tijesto kako želite i puniti pekmezom od raznog voća (šljiva, jagoda, šipka, jabuka...)

Zamotavati u male loptice, namazati(namastiti)maslacem, složiti u tepsiju i peći.

Kada su gotove posuti šećerom u prahu.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Jasminkine buhtle
400g
brašna
jedan
paketic praška za pecivo
jedna
germa
250ml
mlijeka
jedna
šolja ulja
50g
šećera
jedan
paketić vanili šećera
dva
jaja
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013