Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Jadranski puding

Jadranski puding

Objavljeno 29.11.2010 u 10:40:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 9350 puta

U rastopljen maslac sipajte struganu čokoladu i jednu kašičicu...

Način pripreme

U rastopljen maslac sipajte struganu čokoladu i jednu kašičicu brašna.
Stavite na vatru, lagano miješajte dodajući kašiku po kašiku pavlake.

Kada se masa ohladi dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i na kraju snijeg od bjelanaca.
Dobro izmiješajte, stavite u podmazanu posudu i pecite.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Jadranski puding
100g
maslaca
100g
čokolade
10
kašika pavlake
10
kašika šećera
pet
jaja
jedan
vanilin šećer
jedna
kašičica brašna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Una1961 (29.11.2010 16:17:52)
Recept mi izgleda odlican, ali koliko dugo se pece i na kojoj temperaturi??? Kakve treba da je konsistencije kad je gotov? Cvrst kao kolac? Cvrst kao creme brulee? Ili treba da se trese kao puding?
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013