Recept je pregledan: 14854 puta
Način pripremeUmutiti jaja i prstohvat soli. Dodati šećer, pa dobro umutiti.Zatim u jaja dodati pekmez i istopljen puter. Žicom miješati masu, da se ujednači. Dodavati postepeno brašno i prašak za pecivo. Mijesiti rukom. Kada se tijesto ne bude više lijepilo za ruku, prestati dodavati brašno. Još izmijesiti, pa formirati hurmašice. Poredati u namašćen pleh i peći na umjerenoj vatri. Agda-zaljev- 600gr secera i 6 dl vode , da se kuha dok ne počnu da se pojavljuju sitni mjehurući. Ubaciti dvije kriskice limuna. Zaljevati vruće hurmašice sa mlakom agdom. Pokriti folijom ili drugom tepsijom, dok se hlade. Ja uvijek skuham malo više agde u slučaju da hurmašice upiju svu agdu, da bi mogla naknadno preliti kašičicom hurmašicu prije serviranja. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: