Hurmašice punjene čokoladom
Objavljeno 11.04.2013 u 11:53:41 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 52110 puta
Način pripremeOmekšali putar izmiksati sa 2 fildžana ulja. Dodati 4 velike kašike šećera i jednu malu kašičicu vanilin šećera.Nastaviti miksati 4-5 minuta. Dodavati jedno po jedno jaje, miksajući cijelo vrijeme. Umutiti 1 kašičicu praška za pecivo sa 2 kašike sirćeta (pazite: to pjeni). Dodati umućenom putru. Dodavati brašno do željene gustoće, da ne bude ni pretvrdno, a ni premekano. Otkidati komadiće tijesta, na sredini staviti kockicu čokolade. Sve fino spojiti da tokom pečenja ne iscuri. Oblikovati. Hurmašice peći na 190°C oko 30-40 minuta ili dok ne porumene. Vruće hurmašice zaliti hladnom agdom. Agda: šećer i vodu staviti da prokuhaju i staviti kašičicu vanilin šećera, pola kašikice muškatnog oraščića i pola kašičice kardemoma (po želji). Ohladiti agdu.
Recept je objavila/o:
NeXi
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: