Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Hurmašice punjene čokoladom

Hurmašice punjene čokoladom

Objavljeno 11.04.2013 u 11:53:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 46620 puta

Najbolji spoj čokolade i hurmašica.

Način pripreme

Omekšali putar izmiksati sa 2 fildžana ulja. Dodati 4 velike kašike šećera i jednu malu kašičicu vanilin šećera.

Nastaviti miksati 4-5 minuta.

Dodavati jedno po jedno jaje, miksajući cijelo vrijeme.

Umutiti 1 kašičicu praška za pecivo sa 2 kašike sirćeta (pazite: to pjeni).
Dodati umućenom putru.

Dodavati brašno do željene gustoće, da ne bude ni pretvrdno, a ni premekano.

Otkidati komadiće tijesta, na sredini staviti kockicu čokolade.
Sve fino spojiti da tokom pečenja ne iscuri. Oblikovati.

Hurmašice peći na 190°C oko 30-40 minuta ili dok ne porumene.

Vruće hurmašice zaliti hladnom agdom.

Agda:
šećer i vodu staviti da prokuhaju i staviti kašičicu vanilin šećera, pola kašikice muškatnog oraščića i pola kašičice kardemoma (po želji).

Ohladiti agdu.




|
Recept je objavila/o: NeXi

Sastojci

150g
omekšalog putra
četiri
kašike šećera
jedna
kašičica vanilin šecćera
dva
jajeta
jedna
kašicica praška za pecivo
dvije
kašike sirćeta
-
brašna po potrebi
-
kockice čokolade
dva
fildžana ulja
Tijesto
150g
omekšalog putra
četiri
kašike šećera
jedna
kašičica vanilin šecćera
dva
jajeta
jedna
kašicica praška za pecivo
dvije
kašike sirćeta
-
brašna po potrebi
-
kockice čokolade
dva
fildžana ulja
Agda:
250g
šećera
5-6 dl
vode
jedna
kasicica vanilin šećera
pola
kašičice muškatnog oraščića
pola
kašičice kardamoma
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013