Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Hošaf

Hošaf

Objavljeno 19.02.2012 u 13:15:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kompoti Google+ account

Recept je pregledan: 21310 puta

Osvježavajući voćni...

Način pripreme

Suho voće se stavi kuhati sa šećerom.

Hošafu u toku kuhanja dodati malo cimeta, vanilije i klinčiće-karanfilčiće.

Ako želite da sok bude malo gušći na kraju kuhanja dodati malo nišesta-škrobnog brašna razmućenog sa malo hladne vode.

Kuhan hošaf staviti u frižider da se ohladi.
Služiti hladno.


|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Hošaf
-
suhe šljive
-
grožđice
-
suhe smokve
-
suhe kruške
-
suhe jabuke
-
šećer po ukusu
-
vanilin šečer ili vanilija
-
klinčići (karanfilčić)
-
malo cimata u šipki
-
nišesta (škrobno brašno)
-
kriške limuna
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013