Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Hljeb u obliku kroasana

Hljeb u obliku kroasana

Objavljeno 19.11.2017 u 13:33:00 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 4235 puta

Odlična ideja za ukusan domaći hljeb.

Način pripreme

Zamijesiti sa mlijekom i malo mlake vode, oko 800g brašna, jednu germu, malo šećera, soli po potrebi, mala šoljica istopljenog putera, šoljica maslinovog ulja i malo maka.

Tijesto treba da bude srednje meko. Ostaviti da nadolazi.

Kada tijesto nadošlo, prebaciti ga na plahtu posutu brašnom. Malo ga još posuti brašnom, pa rukama rastanjiti na jedan cm debljine.

Napraviti krug. Izrezezati kao za kroasane pa smotati (bez fila).

Pred pečenje namazati umućenim jajetom i staviti da se peče.

Poslije pečenja poprskati malo vodom i premazati puterom. Kad korica upije puter pokriti čistom, malo vlažnom krpom, pa folijom da omekša i ohladi se.

Na ovaj način bude mekan, pa i drugi dan dobar i ukusan. Drzati ga u kutiji ili kesi.

|
Recept je objavila/o: Aida Melkic
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013