Recept je pregledan: 2402 puta
Način pripremeZamijesiti sa mlijekom i malo mlake vode, oko 800g brašna, jednu germu, malo šećera, soli po potrebi, mala šoljica istopljenog putera, šoljica maslinovog ulja i malo maka.Tijesto treba da bude srednje meko. Ostaviti da nadolazi. Kada tijesto nadošlo, prebaciti ga na plahtu posutu brašnom. Malo ga još posuti brašnom, pa rukama rastanjiti na jedan cm debljine. Napraviti krug. Izrezezati kao za kroasane pa smotati (bez fila). Pred pečenje namazati umućenim jajetom i staviti da se peče. Poslije pečenja poprskati malo vodom i premazati puterom. Kad korica upije puter pokriti čistom, malo vlažnom krpom, pa folijom da omekša i ohladi se. Na ovaj način bude mekan, pa i drugi dan dobar i ukusan. Drzati ga u kutiji ili kesi. |
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: