Recept je pregledan: 45955 puta
Način pripremeKora-biskvitJaja i šećer dobro izmiksati pa dodati ostale sastojke i ispeći. Za posipanje: 150g napolitanke 5 kasika secera 5 kašika šećera zagrijati da se istopi u fin karamel. Kad je gotov pouljiti tanjir i ostaviti da se ohladi. Nakon toga samljeti ga skupa sa napolitankom. Krema 1l mlijeka 250g šećera tri želatina (10g) 1l tečnog šlaga U mlijeko staviti šećer i pustiti da provri. Za to vrijeme rastopiti želatinu po upustvu sa kesice. Kada je mlijeko provrilo sasuti želatinu i još malo miješati ne da provri. Skinuti i ohladiti prvo na sobnoj temepratupi, zatim staviti u frižider i pustiti da se želatina stvrdne (vremenski odprilike 2-3 sata) Kada se zelatina stvrdla, posebno izmiksati slatko vrhnje i dodati mu smjesu sa želatinom, pa miksati još jedno 15 minuta. Podijeliti smjesu na četiri jednaka dijela. U šerpu koju ste obložili pvc folijom ili kalup za torte redati bjelu masu i dodati jedan dio posipa koju ste isto podijelili na tri dijela, tako do kraja redati (na vrh ako je u pitanju šerpa staviti koru), a ako je kalup onda na dno Ostavite u frižider najbolje je da prenoći (ali ako vam se žuri može se izvaditi i nakom 3-4 sata). Izvadite tortu iz kalupa i ukrasite po želji. Ja sam samo posula čokoladom. PRIJATNO!
Recept je objavila/o:
zurka
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: