Havana sa višnjama
Objavljeno 15.04.2013 u 14:45:40 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 28093 puta
Način pripremeZa podlogu sam umjesto kore koristila petit keks.Za posipanje Kompot od višanja tegla 750ml,dvije kašike gustina, 5-6 kašika šećera. Ocijediti višnje iz kompota, pa u onu vodu od kompota dodati šecer i kad provri dodati gustin. Kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije fina glatka masa. Kad je kuhano dodati višnje i koristiti kao posip s tim da ne dozvolite da se potpuno ohladi (onako mlakasto sipajte). Krema 1l mlijeka, 250g šećera, 3 želatina (10g), 1l tečnog šlaga U mlijeko staviti šećer i pustiti da provri. Za to vrijeme rastopiti želatinu po upustvu sa kesice. Kada je mlijeko provrilo sasuti želatinu i još malo miješati ali ne da vri. Skinuti i ohladiti, prvo na sobnoj temepratupi zatim staviti u frižider i pustit da se želatina stvrdne (vremenski odprilike 2-3 sata). Kad se želatina stvrdla, posebno izmiksati slatko vrhnje i dodati mu smjesu sa želatinom, pa miksati još jedno 15 minuta. Podijeliti smjesu na tri jednaka dijela. U šerpu koju ste obložili pvc folijom ili kalup za torte redati bjelu masu i dodati jedan dio posipa koju ste isto podijelili na tri dijela. Tako do kraja. Na vrh ako je u pitanju šerpa staviti petit keks, a ako je kalup onda na dva dijela. Ostavite u frižider (najbolje je da prenoći), ali ako vam se žuri može se izvaditi i nakom 3-4 sata. Izvadite toru iz kalupa i ukrasite po želji. Ja sam samo ukrasila šlagom. PRIJATNO!
Recept je objavila/o:
zurka
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: