Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Halva na krajiški način

Halva na krajiški način

Objavljeno 29.10.2014 u 16:38:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 2195 puta

 Stara poslastica na krajiški način.

Način pripreme

Propržiti brašno u tepsiji na umjerenoj vatri dok ne dobije zlatno žutu boju. Proprženo brašno ostaviti da se malo ohladi, pa prosijati.

U međuvremenu u prokuhati vodu sa šećerom i limunovim sokom. Kada dobro provrije dodati brašno kojemo smo prethodno pripremili (propržili i prosijali).

Dodati malo ulja i stalno miješati da dobijete dobru suhu gustu smjesu.

Stavite da se ohladi i iskrižajte na tanke kockice.

|
Recept je objavila/o:

Sastojci

Halva na krajiški način
sedam
šolja brašna
malo
ulja
-
šećer
jedan
limun
-
voda
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013