Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Gužvara

Gužvara

Objavljeno 28.12.2011 u 09:02:33 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 14066 puta

Tijesto namažite rastopljenim maslacem, pospite ga grožđicama i...

Način pripreme

Germu rastopite u malo mlijeka, dodajte malo šećera i stavite na toplo mjesto da se diže.

U brašnu napravite malo udubljenje, u koje stavite so, 50g šećera, maslac izrezan na listiće, žumance i cijelo jaje, dignuti kvasac i ostatak mlijeka.

Tijesto tako dugo mijesite dok se na površini ne pojave mjehurići.

Pokrijte ga toplom posudom i ostavite da se odmara tridesetak minuta.

Kada se tijesto diglo tanko ga izvaljajte.

Tijesto namažite rastopljenim maslacem, pospite ga grožđicama i sa 50g šećera.

Tijesto savijte.

Stavite ga u pleh koji ste namazali margarinom ili maslacem.
Ostavite da se digne.

Prije pečenja tijesto namažite maslacem.
Pecite ga u rerni na laganoj tempearturi 150°C oko jedan sat.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Gužvara
500g
brašna
100g
maslaca izrezanog na tanke listiće
malo
soli
dva
žumanca
jedno
jaje
30g
kvasca
250ml
mlijeka
60g
maslaca rastopljenog
150g
grožđica
100g
šećera
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013