Grašak sa krompirom i junetinom
Objavljeno 09.01.2013 u 12:23:19 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 41317 puta
Način pripremeJuneći flam isjeći na komade i staviti u šerpu da se dinsta sa isjeckanim lukom.Kada je meso do pola gotovo, dodati so sa začinskim porćem, malo bibera, malo bosiljka, jednu glavicu bijelog luka, malo crvene paprike, nekoliko zrna bibera i dva čitava paradajza (ako nema svjež ili zamrznut paradajz može i sok od paradajza). Doliti mlaku vodu, pa dodati oguljen krompir (ako je sitan ne sjeći da budu krupniji komadi), dodati krupno narezanu mrkvu i jednu papriku zelenu izrezanu na kolutove. Na kraju dodati sviježi ili smrznuti grašak. Kuhati na tihoj vatri i ne miješati. Pri kraju kuhanja po želji dodati crnog vina.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: